Klubben bildades sommaren 2005 av ett gäng killar som spelat amerikansk fotboll i många år. Tillsammans hade de lång erfarenhet från olika klubbar i Sverige och meriter såsom Landslag, Europalag, Europaliga, SM-guld, och spel på högsta nivån i Sverige.

Det började så smått i en av Hässleholms parker under semestern, mest på skoj, men fick ganska omgående flytta till en riktig anläggning eftersom gensvaret blev så stort. Drygt femtio personer hann prova på innan första säsongen avslutades. Seniorlaget kom 2006 att debutera i seriesammanhang, i division 2 södra. 2014 spelar Hurricanes sin nionde säsong, nu i Södra Division 1.

I år kommer den danska quarterbacken Christian Lisby att leda laget på planen. Han kommer även att hjälpa till i klubbens ungdomsverksamhet i åldrarna 9 och 17 år.

Amerikanska Matt Simion gör 2014 en välkommen comback som Hurricanes headcoach för andra gången.

Vi strävar efter att under 8:e året i rad att vara med i Summercamps ungdomsläger så att ännu fler killar och tjejer från kommunens alla hörn får prova på denna fantastiska sport.

Föreningens mål är att vi ska ha en bred och kompetent organisation med ett seniorlag och en stor ungdomsverksamhet innehållande flera ungdomslag. Detta för att bygga upp en förening att räkna med i svensk amerikansk fotboll för framtiden.

Alla kan spela med oss, kille, tjej, kort, lång, smal eller tjock – Vi har en plats för dig.

GO HURRICANES !

Lucas Grip